Familiegeschiedenis Anne Van Hout
Recente reacties
Categorieën

Het was al jaren mijn droom om een familiefeest te organiseren en in de zomer van 2016 werd daar eindelijk werk van gemaakt, samen met mijn zus Vera. We beperkten ons in eerste instantie tot de afstammelingen van onze grootouders, “Pa & Ma Van Hout” (oftewel Jan Van Hout en Hélène Van Win).

Als eerste stap in de voorbereiding werd een enquête georganiseerd om te polsen of er interesse was voor een familiefeest. En het antwoord was positief! Dus werd er een datum geprikt om het familiefeest te laten doorgaan: dat werd zaterdag 22 april 2017.

Daarna gingen we op zoek naar een geschikte locatie. Gemakkelijker gezegd dan gedaan want we wilden het inschrijvingsgeld toch democratisch houden. Zalen werden overwogen, net als brasseries. Uiteindelijk hakten we de knoop door en werd gekozen voor brasserie “Marga’s” in Diegem. Dat het Diegem werd, was toch ook een beetje een symbolische keuze: onze grootouders hebben hun hele leven in Diegem gewoond en al hun kinderen zijn er geboren. Het was dus een beetje “terug naar onze roots”.

Begin maart werden de uitnodigingen verstuurd en na een kalme start kwamen er toch inschrijvingen binnen… Uiteindelijk bleken er 22 geïnteresseerden te zijn (jammer genoeg waren een paar kozijns op vakantie, net tijdens het feest).

En het feest werd een voltreffer, iedereen was heel blij elkaar nog eens te zien. Er werd lekker gegeten en (niet teveel) gedronken, maar bovenal werd er veel gebabbeld én natuurlijk werden er ook veel herinneringen opgehaald.

We hadden ook een klein fotoboek samengesteld met foto’s uit de oude doos. Ook dat bleek een groot succes, iedereen bladerde enthousiast door het boekje en wou absoluut een kopie mee naar huis nemen!

Op het einde van de dag bleek iedereen gewonnen voor het idee om dit jaarlijks te organiseren. Dus hop naar editie 2 in 2018!!!

Hierbij ook nog twee groepsfoto’s, eentje met alle deelnemers en eentje met de “echte” afstammelingen van “Pa & Ma Van Hout”.

Van links naar rechts:
Vooraan: Hugo Van Hout (de oudste van onze stam!), Lisette Goorens, Frans Marchand, Anne Van Hout, Vera Van Hout, Jeroen Boulanger, Mariette Watzeels, Louisa Mertens
Tweede rij: Guido Van Hout, Viviane Verstraeten, Jef Van Rossem, Erna Van Doorselaere, Magda Boulanger, Gert Van Hout, Erna Vansteelandt
Achteraan: Philip Van Hout, Ann Verhoeven, Inge Verdickt, Maarten Van Hout, Lou Van Hout (de jongste telg van onze stam!), Lieve Valcke, Luc Boulanger, Wim Boulanger

Van links naar rechts:
Vooraan:Guido Van Hout, Hugo Van Hout, Magda Boulanger, Anne Van Hout, Gert Van Hout
Achteraan: Philip Van Hout, Maarten Van Hout, Lou Van Hout, Vera Van Hout, Wim Boulanger, Luc Boulanger