Familiegeschiedenis Anne Van Hout
Recente reacties
Categorieën

Omdat ik in feite heel weinig wist van mijn familiegeschiedenis, besloot ik in 2003 het verleden in te duiken en een stamboom op te zetten van vaders kant, de familie Van Hout.

Ik was er van overtuigd dat mijn familie al generaties lang in DIEGEM woonde – niets bleek minder waar! Mijn vader en grootvader zijn weliswaar in Diegem geboren, maar mijn overgrootvader is afkomstig van ZAVENTEM, mijn betovergrootvader van WESTERLO en mijn verdere voorouders van HERENTHOUT, WESTMEERBEEK, WIEKEVORST en opnieuw WESTERLO.

De oorsprong van onze familienaam heb ik nog niet kunnen achterhalen. De schrijfwijze van onze naam varieert: Van Hout, Van Houdt, Van Haut – in sommige gezinnen kwamen zelfs verschillende schrijfwijzen voor. De verklaring hiervoor is dat familienamen ontstaan zijn in een tijd toen het Nederlands nog geen éénheidstaal was. Ze weerspiegelen dan ook de variatie die er in het oude Nederlands was.

Momenteel heb ik concrete informatie van mijn stamboom tot 1629, met als voorvader Nicolaus Van Hout, geboren in Westerlo.

Geinteresseerd om meer te weten te komen? Kies dan in het menu van deze website om verder te lezen!

Veel leesplezier,
Anne Van Hout